DDigIT Collection Publisher

Double Dig IT heeft een nieuwe Web Based publiekstoegang gebouwd die samenwerkt met Adlib en Axiell Collections. Een demo versie van de gehele applicatie is te zien op https://demo.ddigit.eu/caracol

Onafhankelijk en schaalbaar

De applicatie is een Single Page Applicatie die ontwikkeld is met de Blazor technologie van Microsoft. De applicatie draait zowel op Windows, MacOS en Linux en is compatible met alle gangbare browsers. De applicatie kan ook als “container” in Docker worden geïnstalleerd, alsook op Cubernetes en Azure. Voor wie dit klinkt als Abracadabra betekent het dat het eenvoudig “in de Cloud” te installeren is.

100% Compatibel met de Axiell Adlib API

De applicatie kan op elke  bestaande Adlib of Axiell Collections toepassing worden gebruikt, zonder dat daar veranderingen aan plaats hoeven te vinden.

Eenvoudig configureerbaar

De zoekschermen, lijstschermen en detailschermen worden door middel van een JSON bestand geconfigureerd. De syntax hiervan is bewust eenvoudig gehouden, zodat configuratie snel en effectief gedaan (of veranderd) kan worden.

Overal wordt dezelfde methodiek gebruikt, dus geen mix van Javascript, XML en XSLT. Het onderhoud is hierdoor sterk vereenvoudigd en de kern van software kan worden vervangen (met nieuwe features) zonder dat de configuratie aangepast hoeft te worden. Van alle schermen kunnen er aan de gebruiker meerdere versies aangeboden worden. De stijl kan zeer eenvoudig worden aangepast aan de huisstijl van een organisatie.

Volledig responsive design

De applicatie past zich dynamisch aan elk formaat scherm: PC, MAC, Tablet, Telefoon, Hierbij wordt het scherm steeds optimaal gebruikt.

Integratie met DDLoan en Adloan

Voor uitlenende bibliotheken is er een volledige integratie met Adloan: een lener kan zijn status inzien, items online reserveren en items online verlengen. Hierbij worden de parameters van Adloan gerespecteerd (dus niet verlengen als dit via Adloan niet zou kunnen), sterker nog: alleen die items die verlengd kunnen worden volgens de regels van Adloan krijgen een verleng button (geen trial en error meer).

Meertalig

Vanzelfsprekend, maar alleen de vertalingen van de talen die gebruikt worden hoeven aanwezig te zijn. Deze staan op een Centrale plek in een JSON bestand en zijn gesplitst in “systeem” en “applicatie vertalingen”. De systeem vertalingen gelden voor iedere applicatie en worden door DDigit bijgehouden. De “applicatie vertalingen”  zijn per installatie verschillend. Een bestand met vertalingen is als volgt opgebouwd: 

“Field”: “Veld”,
“Value”: “Waarde”,
“Truncate”: “Truncatie”,
“Search in”: “Zoek in”,

Dit is een fragment uit de “NL.json” file met vertalingen van systeemteksten in het Nederlands. Simpeler kan volgens ons niet.

Uitvoer in PDF

Om printen en mailen gemakkelijk te maken wordt de uitvoer automatisch omgezet naar PDF. Hierbij werkt dezelfde JSON specificatie als bij de display schermen. Sterker nog, ieder display format is direct te gebruiken als print of mail format door de volgende instructies in het format te plaatsen:

“Name”: “Search result”,
“Title”
: “Detail display format for caracol”,
“Print”
: true,
“Mail”
: true,

Dit activeert de print en mail buttons, en schakelt de PDF generator in. De uitvoer in PDF garandeert perfecte afdrukken.

DDigit Mobiel Vriendelijk
( Mobiel Vriendelijk )

Geen licentie- en onderhoudskosten…

Je leest het goed: voor dit product rekent Double Dig IT géén licentie en onderhoudskosten. Zelfs de configuratie en installatie zijn gratis als je het zelf doet.

Uiteraard kan Double Dig IT de installatie en configuratie voor je verzorgen. Als je dit wilt maken we graag een offerte voor je. Ook voor specifieke ontwikkelingen kunnen we een aanbieding maken.

We willen in het begin graag zicht hebben op wie dit product wil gaan gebruiken en samenwerken voor de verdere ontwikkeling daarom leveren we het op aanvraag.

Snel aan de slag ? -of- Wil je meer informatie?

Bel of mail ons:
Double Dig IT BV
Bert Degenhart Drenth
bert@ddigit.nl / info@ddigit.eu
0653412707

Referenties

 – Blazor, documentatie van Microsofts Blazor technologie: https://dotnet.microsoft.com/apps/aspnet/web-apps/blazor

Bijzondere dank aan

  Caracol – Catalogue Collectif, voor de collectie waar de huidige demo versie op draait.

Bert Degenhart Drenth, DDigit – 26/10/2020