DDigIT Collection Publisher

Publiceer uw database(s) op Internet of Intranet.

Onze software maakt het zoeken in uw database zeer eenvoudig en kan zowel voor het algemene publiek (online of in de opstelling) worden gebruikt als voor de eigen medewerkers die regelmatig collectiegegevens moeten raadplegen. De software kan voor iedere Adlib of Axiell Collections toepassing gebruikt worden, dus zowel voor bibliotheek, museum als archief.

Voor verschillende doelgroepen

De software gebruikt de bestaande data en instellingen door middel van een “Application Programming Interface” (API). Er kunnen meerdere koppelingen tegelijkertijd gemaakt worden waardoor dezelfde zoeksoftware voor verschillende doeleinden in het museum gebruikt kunnen worden: zo ziet bijvoorbeeld het publiek maar een deel van de gegevens en kunnen medewerkers alles raadplegen. Omzetten of kopiëren van databases (Data conversie) is niet noodzakelijk, de software en de data wordt direct en zonder vertraging opgevraagd.

Eenvoudig te gebruiken

Collection Publisher bestaat uit meerdere pagina’s:

Een landingspagina, deze pagina is vrij in te vullen, ook kan er een zoekveld op deze pagina geplaats worden.

Een zoekpagina met één of meerdere zoekformulieren, op deze pagina kan de gebruiker kiezen in welke gegevens hij of zij wil zoeken, ook is er hulp bij het formuleren van zoekvragen.

Een pagina met de zoekresultaten in lijstvorm of in raster met afbeeldingen.

Een detailpagina, waarop uitgebreid alle gegevens van één object getoond worden.

Een pagina met geselecteerde objecten, te vergelijken met een winkelmandje in een online-winkel. De gegevens op deze pagina kunnen worden geprint, gemaild of voor andere doeleinden worden gebruikt.

Een zoekgeschiedenispagina met eerdere zoekopdrachten en hun resultaten.

Integratie met DDLoan en Adloan

Voor uitlenende bibliotheken is er een volledige integratie met Adloan: een lener kan zijn status inzien, items online reserveren en items online verlengen. Hierbij worden de parameters van Adloan gerespecteerd alleen die items die verlengd of gereserveerd kunnen worden volgens de regels van Adloan krijgen een verleng- of reserveerknop.

Meertalig

De pagina's kunnen in meerdere talen ter beschikking gesteld worden. De taal van gebruiker wordt overgenomen van de browser, maar kan met een menu ook zelf gekozen worden. De gebruikte vertalingen staan in aparte bestanden die door de klant naar wens aangepast kunnen worden.

Wanneer data in meerdere talen beschikbaar is wordt ook de data in de juiste taal van de gebruiker getoond.

Screenshot_20201026-171807__01__01.jpg

Uitvoer in PDF

Om printen en mailen gemakkelijk te maken wordt de uitvoer automatisch omgezet naar PDF. Hierbij wordt de layout van de getoonde pagina's overgenomen.

Geen licentiekosten…

Je leest het goed: voor dit product rekent Double Dig IT géén licentiekosten. Zelfs de configuratie en installatie zijn gratis als je het zelf doet. Uiteraard kan Double Dig IT de installatie en configuratie voor je verzorgen. Als je dit wilt maken we graag een offerte voor je. Ook voor specifieke ontwikkelingen kunnen we een aanbieding maken. We willen in het begin graag zicht hebben op wie dit product wil gaan gebruiken en samenwerken voor de verdere ontwikkeling daarom leveren we het op aanvraag.

Referenties

– Blazor, documentatie van Microsofts Blazor technologie:
https://dotnet.microsoft.com/apps/aspnet/web-apps/blazor

Bijzondere dank aan

Caracol – Catalogue Collectif, voor de collectie waar de huidige demo versie op draait.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙